8 meest gestelde vragen over Reiki

Reiki staat voor het ontvangen, benutten en doorgeven van universele energie. Door Reiki kom je weer volledig in contact met je kern, je essentie, met wie je werkelijk bent. Reiki stimuleert ons zelfhelend vermogen, het herstelt de harmonie tussen lichaam en geest, heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning. 

Als je Reiki nog nooit eerder ervaren hebt dan is het misschien lastig om een beeld te vormen bij wat Reiki is en hoe een behandeling in zijn werk gaat. Daarom heb ik de 8 meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

1. Wat is Reiki?
De letterlijke betekenis van het Japanse woord Reiki is ‘universele energie’. Rei betekent ‘universeel’ en Ki betekent ‘energie’. Reiki is een liefdevolle en ontspannende behandeling met als doel het bevorderen van je gevoel van welzijn op zowel fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau.

2. Wat is universele energie?
Universele energie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Door het doorgeven van deze energie uit het universum wordt de verbinding met de universele energie hersteld. Dat helpt de energie weer vrij te laten stromen. Zonder blokkades kan heling of genezing plaatsvinden.

3. Reiki klinkt zweverig. Moet je in Reiki geloven?
Nee, je hoeft nergens in te geloven om baat te hebben bij een Reiki behandeling. Wel is het belangrijk om ervoor open te staan. Je kunt Reiki beschouwen als een spirituele beoefening zoals yoga en meditatie. Je zult merken dat je eigen ervaringen met Reiki de beste overtuigingskracht bezitten. 

4. Vereist werken met Reiki een speciale gave?
Nee, absoluut niet. Alles en iedereen is energie en we maken allemaal deel uit van dit energieveld. Reiki is gewoon een methode om je bewust te worden van deze energie en ermee te leren werken. Deze methode kan iedereen aanleren.

5. Wat gebeurt er tijdens een Reiki behandeling
Een Reiki behandeling duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur en start met een korte intake. Reiki kan zowel zittend als liggend gegeven worden en je houdt je kleding gewoon aan. Ik ben bevoegd de levensenergie door te geven door middel van verschillende handposities op of boven het lichaam, de aura en de chakra’s. Afhankelijk van hoeveel energie de plek nodig heeft wordt de tijd van de handoplegging bepaald. De Reiki behandeling kan ondersteund worden door bijvoorbeeld het gebruik van klankschalen, edelstenen of remedies om de energie te versterken. Reiki werkt nog een tijdje door en om dit proces te ondersteunen adviseer ik de behandeling bij voorkeur een aantal keer te herhalen. 

Reiki kan ook op afstand worden gegeven. Dit gaat altijd in overleg met de cliënt. Bij Reiki op afstand is het belangrijk dat de cliënt op het moment van ontvangen even rust en tijd neemt voor zichzelf. 

6. Zijn er omstandigheden waarbij het beter is om geen Reiki te ontvangen?
Reiki ondersteunt je bij wat je op dat moment nodig hebt en dat doet het in elke situatie. Er zijn dus geen contra-indicaties bij een Reiki behandeling.

7. Wat ervaar ik tijdens een Reiki behandeling?
De behandeling kan door iedereen anders worden ervaren want Reiki kun je voelen! Sommige mensen ervaren warmte of trillingen, andere zien kleuren, ruiken een bepaalde geur of krijgen inzichten door. Sommige mensen voelen niks. Dat kan en is helemaal niet erg want het effect is er niet minder om. De energie doet zijn werk en stroomt naar de plek waar het zijn moet.

8. Is Reiki een goede behandeling bij een burn-out?
Ja, zowel bij het voorkomen als het behandelen van burn-out is Reiki een waardevolle ondersteuning. Reiki geeft diepe ontspanning en dat is wat je lichaam nodig heeft om te herstellen van stress. Reiki is een manier om meer in je lichaam te komen. Het kan een mooie aanvulling zijn op bijvoorbeeld gesprekstherapie en coaching.

Reiki is een pure, liefdevolle manier om je gezond en gelukkig te voelen!

Heb je na het lezen van deze blog nog een vraag over Reiki? Plaats deze dan in een reactie onder dit bericht of stuur je vraag naar: info@beauavis.com

De voordelen van Reiki op een rijtje klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *