Mijn tips voor jou om te stralen!

098 Carola van der Poel Beauavis Schoonheidssalon Laren Huidverbetering Reiki Bindweefselmassage

Vermijd stress
Als je onder stress staat maakt je lichaam automatisch cortisol aan. Chronische hoge cortisolwaarden zorgen voor een disbalans in je hormoonhuishouding en een verstoring van  de barrièrefunctie van de huid. Probeer stress te voorkomen of te verminderen door bijvoorbeeld te mediteren. Zorg voor voldoende beweging zoals sporten of wandelen in de frisse lucht en wees je bewust van je ademhaling. Door op je ademhaling te letten kom je in het ‘nu’ en ben je meer ontspannen.

Weet wat je eet
Voeding heeft een enorme impact op onze gezondheid en vitaliteit. Met een gezond voedingspatroon ontvangt je lichaam genoeg antioxidanten. Deze zijn in staat vrije radicalen (schadelijke stoffen) te vangen en te voorkomen dat ze schade veroorzaken in ons lichaam en onze huid. Antioxidanten zijn bijvoorbeeld vitamine C, E en A. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten zijn:

  • Groene groentes (spinazie, boerenkool en broccoli)
  • Bosbessen (blauwe bessen, frambozen, bramen, aardbeien)
  • Rode paprika
  • Rode kool
  • Mango
  • Wortelen

Drink voldoende water 
Het liefst minstens 1,5 tot 2 liter water per dag. Water drinken is de beste manier die er bestaat om onze huid te hydrateren. Een huid die voldoende vocht bevat straalt en ziet er gezond uit! Genoeg water drinken is ook belangrijk voor het reinigen van het hele lichaam. Je nieren filteren je bloed op afvalstoffen en toxines. Als je voldoende water drinkt kan je lichaam deze afvalstoffen makkelijker afvoeren. 

Reinig je huid
Het is belangrijk om de huid zowel in de ochtend als in de avond te reinigen. Ook al gebruik je geen make-up, je huid wordt overdag blootgesteld aan invloeden en vervuiling van buitenaf. Terwijl ’s nachts de huid aan het werk gaat en bijvoorbeeld afvalstoffen uitscheidt via de poriën, waardoor je huid dus ook in de ochtend een reiniging nodig heeft. Daarnaast zorgt een goede reiniging ervoor dat je dag- of nachtcrème beter door de huid kan worden opgenomen.

Kies het juiste product 
Wees je bewust van wat je op je huid smeert. Doet het product wel wat het beloofd en is het vrij van allergie veroorzakende ingrediënten? Wat zit er eigenlijk precies in dat potje? Dit zijn belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen. In mijn vorige blog ‘waar moet je op letten bij cosmeticaproducten’ lees je hier alles over. 

Slaap jezelf mooi
Onze huid heeft tijd nodig om te herstellen van alle invloeden waaraan zij is blootgesteld gedurende de dag. Denk aan UV-straling, schadelijke stoffen, stress, etc. Daarom is het zo belangrijk om iedere nacht tussen de zeven en negen uur slaap te krijgen. Goed slapen doet wonderen voor je lichaam. Een schoonheidsslaap bestaat dus echt!

Acceptatie en zelfliefde
Iedereen is prachtig, mooi en uniek! Ook jij! 
Zelfliefde is de basis van je geluk. Zelfliefde gaat over vergeving en acceptatie van je donkere kanten, je negatieve eigenschappen, je misstappen. Zelfliefde is onvoorwaardelijk, het is ervaren dat jij zelf je beste gezelschap bent en dat je voor jezelf zorgt zoals je voor een geliefde zou zorgen. Wees lief voor jezelf en wees je bewust van de schoonheid in jou.

Me-time
Laat je verwennen door een heerlijke ontspannende gezichtsbehandeling, reiki of massage. Ontspannen is tegenwoordig lastig omdat we in een haastige wereld leven. Af en toe even op de rem trappen kan een groot verschil betekenen voor je energielevel en je algehele vitaliteit. Geef jezelf me-time cadeau en kom tot rust in de ontspannen sfeer van mijn praktijk.

Wees dankbaar
Wees dankbaar voor wat is en geniet iedere dag met een brede lach!! Het leven is bijzonder en speciaal, niet vanzelfsprekend. Als je je daarvan bewust wordt en dankbaar bent, ook voor de kleine dingen, ben je sneller tevreden. Dankbaarheid is een gevoel dat het wonder terugbrengt in je leven. Hoe vaker jij je dankbaar kunt voelen, des te gelukkiger je zult zijn. Hoe gelukkiger je bent, hoe meer je zal stralen!

Wat doe jij om te stralen? Deel je tips hieronder in een reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *