Acne

Acne is een veelvoorkomend, vervelend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken.

Acne kan op verschillende leeftijden voorkomen en kan blijvende schade aanrichten. De oorzaak van acne kan verschillen van disbalans in de hormoonhuishouding, bacterie, voeding, levensstijl, medicijnen, het gebruik van verkeerde cosmetica en erfelijkheid. Ook bestaan er veel verschillende soorten acne: acne met veel ontstekingen, roodheid, papels en pustels, acne in milde vorm met voornamelijk mee-eters en verstopte poriën of rest acne in de vorm van littekens en ga zo maar door.

Acne kan op diverse manieren behandeld worden. Om er voor te zorgen dat we het probleem op de juiste manier aanpakken, onderzoek ik uw huid zorgvuldig. Tijdens het consult wordt er een behandelplan opgesteld en geef ik advies over medicatie, voeding en levensstijl. Daarnaast bespreken we welke producten het meest geschikt zijn voor thuisgebruik.

De behandeling bestaat uit een intensieve dieptereiniging door het verwijderen van verstopte poriën en ontstekingen.
Dat maakt dat talg nog beter kan afvloeien en de acne onder controle blijft.

De frequentie van de behandeling is afhankelijk van het verloop van het genezingsproces. In het begin van de behandeling zal de behandelingsfrequentie hoger liggen en kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de huid iedere 2 á 4 weken te behandelen. De behandelingsfrequentie neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert.

De ultrasonic is een behandeling die mooie resultaten geeft bij acne.
Wilt u meer informatie over deze behandeling lezen? Klik hier.