Tips voor innerlijke vrede

Carola van der Poel Beauavis Schoonheidssalon Laren Huidverbetering Reiki Bindweefselmassage

Innerlijke vrede kan je alleen zelf bereiken, maar hoe doe je dat? Om je te helpen opzoek te gaan naar jouw innerlijke vrede deel ik mijn tips met je:

Stop met het zoeken in de buitenwereld
We zijn geneigd antwoorden en oorzaken buiten onszelf te zoeken. Dat is niet erg, hierdoor leer je veel over de mensen om je heen en hoe zij met situaties omgaan. Maar, als het gaat om je eigen geluk en innerlijke vrede is het beter om naar binnen te keren. Hoe kan jij anders omgaan met de situatie of anders op de situatie reageren? Meestal zijn het niet de gebeurtenissen die bepaalden dat wij stress of onrust ervaren maar onze reactie op deze gebeurtenissen. Neem zo’n situatie als voorbeeld en vraag jezelf af: Hoe reageerde ik op die situatie? Had ik ook anders kunnen reageren? Heeft mijn reactie mij geholpen? Hoe zou ik dit de volgende keer anders kunnen aanpakken? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik dit kan loslaten? 

Luister naar je innerlijke stem
Je voelt dat er iets niet klopt maar je negeert het. Je onderbuikgevoel kan iets heel krachtigs zijn. Het geeft je aan wanneer iets niet lijkt te kloppen maar ook wanneer je je grenzen hebt bereikt. Hoe meer je gaat leven naar jouw innerlijke stem, hoe meer innerlijke rust je zult ervaren. Dat zal niet van de ene op de andere dag gaan maar probeer je steeds meer bewust te worden van de signalen die je lichaam afgeeft. Je zult merken dat het makkelijker wordt om je grenzen te bewaken waardoor je meer energie overhoudt!

Haal adem
We leven in een vliegensvlugge maatschappij waar iedereen altijd druk, druk, druk is.
We nemen amper de tijd om te lunchen, rennen van hot naar her, ploffen ’s avonds op de bank om vervolgens weer een beeldscherm aan te zetten. Ons brein heeft behoorlijk wat prikkels te verwerken en ons lichaam voelt soms stijf van de stress. Herken je dit? Het enige wat je dan hoeft te doen is: Ademhalen. Ga ergens zitten en plaats je handen op je bovenbenen met de handpalmen naar boven. Adem een paar keer diep in en heel langzaam uit en herhaal dit totdat je voelt dat je lichaam ontspant. 

Dankbaarheid
Dankbaarheid maakt gelukkig. Hoe vaker je dankbaar bent hoe mooier je leven wordt. Het stelt je in staat om alles wat je hebt te zien, te ervaren en te waarderen. Ben je iedere dag dankbaar dan zul je snel merken dat je een gelukkiger mens wordt. Hoe je dat doet? Koop een notitieboekje en pen en leg deze op je nachtkastje. Voor het slapen gaan schijf je 3 dingen op waarvoor je die dag dankbaar bent. Het kan iets heel kleins zijn zoals een glimlach van de buurvrouw, een knuffel van een dierbare of een heerlijk kopje koffie. Het kan ook iets groters zijn omdat je iets bereikt hebt of een doel hebt behaald. Als je ’s ochtends wakker wordt pak je als eerste je notitieboekje erbij om te beseffen dat je zoveel hebt om dankbaar voor te zijn. Je zult merken dat je de dag heel anders begint!

Opzoek gaan naar innerlijke vrede is een lang en leerzaam proces. Leg de verwachtingen voor jezelf niet hoog maar probeer elke dag een stap te zetten. 

Wat betekent innerlijke vrede voor jou? Laat het me weten in de reacties!

2 gedachten over “Tips voor innerlijke vrede”

  1. Innerlijke vrede betekent voor mij dat ik kan zijn wie ik ben zonder me af te vragen wat een ander van mij verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *